….. terug van vakantie

De vakantie zit er op en Marijke mag vandaag gelijk weer naar Rotterdam, maar eerst krijgt ze thuis haar Zometa toegediend. Jammer genoeg is de benodigde medicatie om 8:45 uur nog niet aanwezig, maar dat is de verpleegkundige ook niet, dus uiteindelijk komt alles als nog goed.

IMG_9179IMG_9178

En zo zit Marijke thuis om 10:00 uur aan het infuus met botversterkend middel.

IMG_9177

Geluk bij een ongeluk is dat de PAC aangesloten kan blijven; dat scheelt straks in Rotterdam weer Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_9180IMG_9182

Omdat Marijke haar eigen oncoloog, dr. Jager met vakantie is, heeft ze vandaag een afspraak bij dr. Vastbinder, maar eerst moet er om 13:30 uur op de dagbehandeling bloed afgenomen worden.

We zijn, zoals altijd, keurig op tijd en Marijke meldt zich aan en dan moet ze nog bijna een half uur wachten, voordat ze naar binnen mag Lachende emoticon met rollende ogen.

IMG_9183IMG_9187

IMG_9188

De afspraak bij dr. Vastbinder is om 14:30 uur en hier hoeven we niet heel lang te wachten, voordat we naar binnen mogen.

Dr. Vastbinder is opgeleid door dr. Jager en zij blijkt nagenoeg het hele dossier te kennen; ook wel eens fijn om mee te maken. De bloeduitslagen zijn nog niet bekend en die zullen morgenochtend door de senior oncologisch verpleegkundige, Paola Veenstra worden doorgebeld. Als de bloeduitslagen dan goed zijn, mag Marijke woensdag verder met de volgende kuur. Als de uitslagen niet goed zijn, zal er, mede op  verzoek  van dr. Jager, nu al een CT-scan gemaakt worden.

We komen zonder problemen even na 16:00 uur thuis en kunnen dan gelijk Charlie uitlaten.

‘s Avonds kijken we samen naar de indringende documentaire “Krijg nou tieten”, waar niet alleen dr. Jager, Marijke haar oncoloog aan het woord komt, maar ook Daniëlle Derks, die Marijke in 2011 naar aanleiding van haar klachten, geopereerd heeft aan haar gereconstrueerde borst.

IMG_9252IMG_9253

Het blijft voor alle betrokkenen een aangrijpend verhaal.