Veel bekenden in de Daniël den Hoed kliniek

Vandaag moet Marijke al om 8:20 uur bloed laten prikken en zijn we weer vroeg op. Ik loop even na 6:30 uur met Charlie op straat.

IMG_3755

We vertrekken even voor 7:30 uur en hebben alleen bij Numansdorp even oponthoud en ik zet Marijke om 8:19 uur af bij de hoofdingang en ga dan zelf op zoek naar een parkeerplek en die vind ik zo waar ook nog Knipogende emoticon.

IMG_3756

Marijke kan om 8:30 uur de PAC aan laten prikken om bloed af te nemen. Ook deze keer weer een verpleegkundige die haar nog niet eerder heeft aangeprikt, maar met Marijke haar begeleiding, gaat het prima.

IMG_3757IMG_3759

We gaan vervolgens Marijke aanmelding bij de receptie, waarna wij naar kamer B9 lopen, waar dr. Jager vandaag haar spreekuren draait.

De bloedwaardes zijn gelukkig goed en vandaag start de 1e van kuur 3 (dr. Jager heeft besloten dat de vorige kuur, vanwege onze trip naar Berlijn, dan maar uit één behandeling heeft bestaan). Het is 9:45 uur als ze de autorisatie doorgeeft en dan begint het wachten weer.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om de afspraken voor komende week te maken en ga daarna naar de apotheek om de diverse medicijnen op te halen.

Als ik terugkom, zit de wachtkamer vol en neem ik plaats in de hal, als ik mijn naam hoor roepen. Het is mijn oud-collega van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid, Anneke de Graaf; zij is met een vriendin meegekomen.

Even later gaat Marijk, een van de initiatiefneemster van het boek “Borst Vooruit”, bij ons aan tafel zitten en wisselen de dames de nodige ervaringen uit.

IMG_3761

Het is uiteindelijk na 11:00 uur als Marijke eindelijk haar chemo krijgt Bedroefde emoticon. Ik heb vervolgens een telefonisch spreekuur en neem even in een lege gang plaats om rustig met de verzuimende medewerker te kunnen spreken; wat een droevig verhaal krijg ik te horen. Het zit sommige mensen ook niet echt mee.

IMG_3763IMG_3764

Het is bijna 12:00 uur als Marijke na de spoeling, de PAC kan laten verwijderen. Als we vervolgens buiten komen, lopen we Ina, een lotgenote en actief lid van de Borstkanker Vereniging, afdeling Roosendaal/Bergen op Zoom, en haar man tegen het lijf. We kletsen nog even wat en gaan dan op huis aan en als we om 12:45 uur thuis komen, kunnen we gelijk de hond uitlaten en kan ik weer verder met mijn werkzaamheden.