We gaan verder waar we gebleven waren…

Marijke heeft vandaag om 9:40 uur een afspraak bij de oncoloog en daarvoor moet zij eerst op de Dagbehandeling bloed laten prikken en zo zijn we even voor 8:30 uur in Rotterdam, waar de Daniël den Hoed kliniek net aan het ontwaken is.

IMG_1834

Marijke wordt om 8:40 uur naar binnen geroepen en dat is exact de tijd waarop de afspraak gemaakt was; het kan dus wel…

IMG_1835IMG_1836

Nadat er 2 buisjes bloed zijn afgenomen, lopen we naar Balie B en krijgen we te horen dat dr. Jager vandaag spreekuur houdt in kamer B1.

Het is even na 10:00 uur als Marijke naar binnen mag. Het eerste wat dr. Jager vraagt, is hoe onze trouwdag op 16 december was; ze had onthouden dat we een paar dagen weg zouden gaan; hoe attent en menselijk kun je als behandelend arts zijn? Ze reageert heel enthousiast als ze hoort van de geboorte van onze kleinzoon Kaelen.

En dan gaan we over tot de orde van de dag en Marijke vertelt van de bezoeken aan de huisartsenpost inzake de blaasontsteking en ze deelt mee dat er uit de kweek niets is gekomen. Dr. jager stelt voor om nu een zogenaamde “schone kweek” te doen; dit gebeurt nadat minimaal 24 uur geen anti-biotica is toegediend.

IMG_1838Hierna wil ze Marijke haar been even controleren. Ze geeft aan dat er tegenwoordig sprake is van bijwerkingen, waar men nog niet eerder mee te maken heeft gehad en dat komt omdat mensen met uitgezaaide (borst)kanker, steeds langer leven; misschien komen de klachten die Marijke ervaart daar vandaan?

Marijke vraagt of ze dan nu weer oedeemtherapie mag gaan volgen en dat mag, maar dr.  Jager benadrukt nogmaals dat ze bij toename van de klachten moet stoppen!

Dr. Jager geeft vervolgens aan dat de bloedwaardes goed zijn en zij stelt voor, volgens schema nu weer de chemo te starten en op 11 januari een 2e kuur te doen, waarbij geen bloed geprikt hoeft te worden. De week daarna wordt er dan een CT-scan gemaakt van het gebied tussen de hals en de knie en de week daarna komen we dan voor de uitslag opnieuw bij haar op spreekuur.

We melden ons weer bij Balie B om de vervolgafspraken en de afspraak voor een CT-scan te laten vastleggen. Marijke maakt van de gelegenheid gebruik om de oncologische fysiotherapeute te bellen om gelijk een afspraak te maken.

IMG_1839IMG_1840

Ik ga vervolgens naar de apotheek om de nieuwe medicatie te halen en Marijke gaat vast naar het restaurant om daar iets te gaan drinken en een Pecanbroodje te eten.

IMG_1841IMG_1842

Even voor 11:30 uur is de chemo er en worden we door Elly naar binnen geroepen. Terwijl we naar binnen lopen, zegt Elly nogmaals tegen mij: “Wat zijn jullie toch een goed op elkaar ingespeeld stel”; altijd leuk om te horen, toch?

IMG_1847IMG_1849

Nadat de chemo er in zit en de PAC is doorgespoeld, komt Charlotte de zaak afsluiten. Dat de dames het samen goed kunnen vinden en samen de nodige lol hebben, moge duidelijk zijn Knipogende emoticon.

IMG_1851

We lopen op ons gemak naar de auto en zijn rond 12:30 uur thuis.