Kerstavond

Vandaag staat in het teken van genieten; we zullen samen de nodige voorbereidingen doen voor ons “kerstdiner voor 2” van morgen. Andere jaren was er de spanning van de voorbereiding en het organiseren van het kerstbuffet voor onze vrienden en kinderen, maar we hebben, mede gelet op de omstandigheden, besloten om het dit jaar niet te houden en daarmee komt een eind aan een traditie van 30 jaar.

Merry-Christmas-Day-2014-Wishes-Cards-3

Marijke doet nog even wat laatste, kleine boodschapjes, voordat iedereen dat doet en maakt dan de cranberrycompote voor morgen. Er gaat voor ons eigenlijk geen Kerst voorbij zonder cranberrycompote, maar dit is de eerste keer dat Marijke hem zelf maakt.

IMG_7694IMG_7695

Ik ga vervolgens aan de slag om het nagerecht te maken en dat is dit jaar Limoncello Semifreddo. Het lijkt een beetje op Tiramisu, maar het opstijven gebeurt in de vriezer in plaats van in de koelkast en er wordt een siroop van citroen en suiker overheen gedaan, voordat het opgediend wordt.

IMG_7704IMG_7710

Marijke mag voorproeven en is nu al enthousiast. Charlie mag tenslotte de mengbeker uitlikken.

       IMG_7713        IMG_7715

Als de Semifreddo in de vriezer staat, gaat Marijke verder; zij maakt aardappelkroketjes voor bij het hoofdgerecht van morgen.

IMG_7728       IMG_7732

Ook maakt zij alvast het voorgerechtje, dat deze keer bestaat uit gefrituurde brie, waarna het allemaal in de ijskast kan.

        IMG_7730       IMG_7729

Wij hebben vandaag een buffetje dat bestaat uit carpaccio en diverse tapas en dat laten we ons, onder het genot van een glaasje Rioja, goed smaken.

        IMG_7735        IMG_7738

‘s Avonds kijken we gezellig naar Santa Clause 2 en een aflevering van Downton Abbey.

Basic RGB