1e Kerstdag

Als ik een kop koffie wil, blijkt er uit de Jura slechts water te komen; dat belooft niet veel goeds. Gisteravond bleek namelijk dat de vaatwasser beduidend langer nodig had dan de tijd die voor het wasprogramma staat; mogelijk is de elektronische klok aan vervanging toe en dat kan ik zeker niet zelf repareren. Als dan ook nog eens de koffie automaat het begeeft, is de kerstbonus gauw op Bedroefde emoticon.

Gelukkig hebben we nog een Nespresso, dus ik hoef niet zonder koffie te zitten, maar ik baal wel, want voor reparatie zijn we de Jura zeker 2-3 weken kwijt.

      IMG_0954       IMG_7745

We beginnen vandaag dus niet lekker relaxed aan ons kerstontbijt Sarcastische emoticon. Marijke heeft croissantjes gebakken en we hebben er peer-framboos-cranberrysap bij en dat smaakt voortreffelijk. Ik kan gelijk mijn Sinterklaascadeau dat ik van Jamie heb gehad, namelijk een speciaal statiefje om selfies te maken, gebruiken. Je hebt op mijn iPhone maar 5 seconden en het is nog even wennen het onderwerp goed in beeld te krijgen Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_7742IMG_7743

Na het ontbijt, ga ik aan de slag om te kijken of ik de Jura misschien toch aan de praat kan krijgen, maar het blijft bij water dat er uitkomt; de bonen worden simpelweg niet gemalen. Ik haal het reservoir voor de losse koffie er uit en maak de ingang met een borstel schoon, waarna ik de delen van de machine  waar ik bij kan, allemaal met een borstel reinig, waarna ik de stofzuiger er op zet en wat denk je….. hij maalt weer gewoon koffie Verhitte emoticon.

Voor de kerstlunch hebben we luxe afbakbroodjes en heerlijk beleg.

IMG_7748

Voor het eten vanavond hoeven we niet echt veel te doen, dus ga ik me bezig houden met de diverse blogs voor de reizen, die we komend jaar gaan maken naar Spanje, Texel en Sicilië.

Aan het eind van de middag gaan we weer een stuk met Charlie lopen en kijken we een kerstfilm, Santa Claws, een echte aanrader voor mensen die van katten houden.

We hebben het dit jaar redelijk simpel gehouden. Veel kon al van te voren gemaakt worden, waardoor er niet te veel tijd in de keuken hoeft te worden doorgebracht tijdens het eten zelf.

        IMG_7762      IMG_7760

Als voorgerecht hebben we gefrituurde brie met vers gemaakte cranberrycompote.

IMG_7753IMG_7750

Het hoofdgerecht bestaat uit tonijn in teriakysaus, met garnalen, gebakken ananas, avocado en wasabi mayonaise. Daarbij eten we zelf gemaakte aardappelkroketjes en een mediterrane groenteschotel.

IMG_7761IMG_7770

      IMG_7768                 IMG_7769

IMG_7765IMG_7749

Het toetje is de Semifreddo die ik gisteren al gemaakt heb en die we in de ijskast vast wat zachter hebben laten worden.

IMG_7773IMG_7775

We hebben samen genoten van deze feestelijke maaltijd en als alles is opgeruimd is het al 21:30 uur en kijken we nog naar de film A Bride for Christmas, een onvervalste romantische komedie.