Kleine chirurgische ingreep

Vandaag hebben we om 13:00 uur een afspraak in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar Marijke en kleine chirurgische ingreep zal ondergaan; er zal een zogenaamde P.A.S. Port geplaatst worden.

Als we om 12:45 uur aankomen bij de balie, blijkt dat Marijke pas om 13:15 uur verwacht wordt; mijn mobiele nummer wordt genoteerd en dan kunnen we een kopje koffie gaan drinken, maar daar hebben we eigenlijk allebei geen zin in.

Als we ons om 13:15 uur melden, wordt Marijke gelijk mee genomen en ik beantwoord wat (werk)mail en lees wat op mijn iPad. Het is bijna 14:45 uur, als ik wordt geroepen en meegenomen word naar de kamer, waar Marijke net vanuit de uitslaapkamer wordt binnen gereden.

IMG_8033IMG_8037

Het was allemaal toch wat heftiger dan Marijke vooraf had gedacht; zij is onder plaatselijke verdoving geholpen, maar de P.A.S Port moest wel aan een spier worden vast gemaakt en dat leverde een blauwe pijnlijke plek op aan haar rechter schouder. Hopelijk gaan bloedafnames en chemokuren nu voortaan pijnloos plaats vinden.

IMG_8035               IMG_8036

We drinken nog een kopje thee en gaan dan op huis aan, waar we zonder files, even na 16:00 uur aankomen.

Koken hoeven we vanavond niet, want we hebben de rijsttafel van afgelopen vrijdag, met dank aan Ik Home Made Food, nog staan en die hoeft alleen even in de magnetron verwarmd te worden.