Nieuwe leaseauto

Een tijdje geleden werd ik door mijn directeur gebeld en die vroeg mij of ik niet eens een nieuwe auto moest bestellen? Nu had ik als liefhebber natuurlijk best wel gezien dat ik qua kilometers aardig richting de 160.000 km ging, maar ik was best tevreden met mijn VW Passat 2.0 TDi Blue Motion.

IMG_7953

Het bedrijf was overgestapt op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en daar hoort uiteraard ook bij dat je het wagenpark zo milieuvriendelijk probeert te houden en om de medewerkers te prikkelen een juiste keuze te maken, heeft men het minder aantrekkelijk gemaakt om een minder milieuvriendelijke brandstofslurper te kiezen, maar dat betekende ook dat je als het ware minder auto kreeg voor het zelfde leasebedrag en ik wil toch ook graag de caravan blijven trekken.

Collega was eerder toe aan het vernieuwen van zijn leaseauto en ook hij is een liefhebber en heeft een en ander grondig uitgezocht, is gaan proefrijden en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat je een prima auto met veel toeters en bellen kon leasen, maar dan moest je wel een Skoda nemen. Ik geef eerlijk toe, dat ik 3 jaar geleden geen Skoda heb gekozen vanwege het simpele feit dat onder andere de Passat in een hele luxe uitvoering nog mogelijk was en die keuze is er nu niet meer omdat de Passat en vergelijkbare gewoon veel te duur is geworden.

Blijkt dat je een Skoda Octavia Business Line Elegance 7-traps DSG Automaat in een véél luxere uitvoering dan mijn Passat kunt leasen voor 100 euro netto per maand minder Verhitte emoticon. Ik heb er niet eens in proef gereden, maar ben gewoon afgegaan op het grondige onderzoek dat mijn collega gedaan heeft en heb in week 43 mijn bestelling gedaan en vandaag was dan de grote dag.

De auto was weliswaar in week 51 al van de band gerold, maar er moest nog lederen bekleding in gemaakt worden, de achterste ruiten moesten nog donker gecoat worden en de trekhaak moest nog gemonteerd worden, vandaar dat er voor vandaag een afspraak was gemaakt.

Nadat verkoper Bart mij even snel een aantal zaken had laten zien en ik een paar handtekening had gezet, kreeg ik nog een prachtig cadeau in de vorm van een fles wijn en een bon voor Therme 2000.

IMG_7974

Toen was het moment daar en ik moet zeggen, het was best wel spannend. De auto stond in de showroom onder een prachtig dek en dat mocht ik er zelf aftrekken.

IMG_7958IMG_7962

…………… en daar was hij dan; in het echt nog veel mooier dan ik had gedacht Emoticon met brede lach.

IMG_7964

De beige lederen bekleding is prachtig geworden; exact de kleur, zoals die op internet getoond werd.

IMG_7978IMG_7965

IMG_7967IMG_7966

Na een grondige uitleg over het Columbus entertainmentsysteem, mocht ik achter het stuur plaats nemen. Nadat de oude en nieuwe auto naast elkaar stonden, even snel wat spulletjes overladen en toen kon ik dan eindelijk gaan rijden…..

IMG_7969

Nadat het navigatiesysteem naar mijn wensen is aangepast en NPO 2 op de DAB is geïnstalleerd, vertrek ik voor de rit terug naar Bergen op Zoom.

De cruise control werkt iets minder handig dan op de Passat en het koppelingspedaal werkt ook niet als je de cruise control even snel wilt uitzetten, maar verder rijdt het heerlijk en ik ben om klokslag 13:00 uur thuis.

Onderweg vast gesteld dat aan mijn kant de stoelverwarming niet werkt Bedroefde emoticon.

IMG_7976

IMG_7975IMG_7977

Het Columbus entertainment systeem is uitgerust met DAB, navigatie met splitscreen, harde schijf, waarbij de mogelijkheid is om de hoesjes van de CD’s te tonen, maar ook het afspelen van DVD’s behoort tot de mogelijkheden.

IMG_7981IMG_7990

IMG_7991IMG_7992

Daarnaast is er een prima boardcomputer met schitterende grafische beelden.

IMG_7986IMG_7987

IMG_7989

De auto is vanwege het Business Line en Elegance pakket al zeer compleet uitgerust, o.a. met automatisch inparkeren, zonder dat je daar als bestuurder iets hoeft te doen en is besteld met de volgende accessoires, cq. uitvoering:

 • Black Magic Pearl Effect
 • Beige interieur
 • Calamiteiten tas
 • DAB
 • Elektrisch te openen en sluiten achterklep
 • Lederen interieur (wordt achteraf gemonteerd via Lederinbouw.nl)
 • Lichtmetalen velgen 18 inch Alaris
 • Optical Parking Assistent achter (parkeercamera)
 • Panoramisch glazen schuif-/kanteldak
 • Reservewiel (thuiskomer)
 • Rokerspakket (vanwege de 12-volts aansluiting)
 • Spatlappen voor en achter
 • Sunset (coating achteraf)
 • Trekhaak vast 13 polig Jaeger
 • Verwarmbare voorruit