2015 begint in elk geval positief

Afgelopen maandag 5 januari moest Marijke om 9:30 in de Daniël den Hoed kliniek zijn voor een CT-scan en dat betekent dat zij voor die tijd niet mag eten. De naald voor het infuus wordt op de dagbehandeling ingebracht en dat gaat weer niet zonder slag of stoot; uiteindelijk is er 3 keer geprikt Bedroefde emoticon.

Omdat het scan-apparaat niet wilde opstarten, hebben we 45 minuten moeten wachten, voordat ze door de scan kon.

Vandaag moeten we om 8:00 uur aanwezig zijn, waarbij Marijke eerst geprikt wordt voor het toedienen van de APD en dan heeft ze om 8:40 uur een afspraak met dr. Jager om de uitslag van de CT-scan te vernemen en om te horen of ze gelijk door kan met de chemo; de cyclus eindigt eigenlijk pas komende zondag en dan zou de chemo op maandag 12 januari weer starten, maar omdat dr. Jager er dan maar heel kort is en al vol zit, is voor deze tussenoplossing gekozen.

Het prikken is wederom een drama, maar we weten ondertussen dat op 20 januari de P.A.S Port geplaatst wordt en dan is Marijke van deze ellende af. Uiteindelijk moet er weer 3 keer geprikt worden.

IMG_7894  

De uitslag van de scan is prima; de plekjes op de lever zijn afgenomen en plekje op de botten ter hoogte van de heup, laat zien dat ook de APD haar werk doet. Jammer genoeg is uit de bloedwaardes af te lezen dat Marijke nog onvoldoende hersteld is om nu al verder te gaan met de chemo.

In eerste instantie wil ze dan toch maandag 12 januari verder gaan, maar omdat het prikken steeds moeilijker gaat, komt ze met een prima alternatief. Marijke mag maandag in Bergen op Zoom bloed laten prikken en dr. Jager laat dan telefonisch weten of de chemo doorgang kan vinden en als dat zo is, zal dat pas gebeuren, nadat de P.A.S Port geplaatst is, op 22 januari.

Op de dagbehandeling kan Marijke vervolgens de APD-verder laten inlopen en na het spoelen mag ze dan weer naar huis.

IMG_7898