De mallemolen gaat weer van start…..

Vandaag heeft Marijke om 9:20 uur een afspraak in de Daniel den Hoed met de Radioloog, dr. Swaak.

Er is bij nadere bestudering van de MRI vast gesteld dat er sprake is van 2 kleine plekjes in de hersenen, waarschijnlijk uitzaaiingen, en dat heeft directe gevolgen voor de keuze van het behandelplan.

Vanmiddag wordt er in het uitgebreide overleg binnen de Daniel den Hoed besloten hoe nu verder. Dr. Swaak zal aan het einde van de middag bellen om de bevindingen van het team met ons te delen.

Het is net 16:00uur als dr. Swaak belt. Er wordt volgende week donderdag opnieuw een MRI van het hoofd gemaakt om te kijken of die 2 plekjes gegroeid zijn en als dat niet zo is, zal er sprake zijn van bestraling van uitsluitend het oog. Er zal een masker met een lampje worden aangemeten en Marijke zal haar oog dan tijdens de bestraling moeten focussen op het lampje. Ze mag wel met haar ogen knipperen, maar de stand van het oog moet constant blijven. De bestraling duurt ongeveer 25 minuten en dat zal ze 5 of 6 dagen achter elkaar moeten doorstaan. Er kan sprake zijn van rood doorlopen oog en ook kunnen klachten optreden zoals droge ogen, die dan gedruppeld moeten worden. Er is goede hoop dat het zicht in het oog weer goed zal komen.

Blijkt echter dat de plekjes gegroeid zijn ten opzichte van de vorige MRI, dan zal er een keuze gemaakt worden tussen chemo of een combinatie van bestraling van de hersenen en het oog Verwarde emoticon.

Er stond voor komende week al een afspraak met dr. Jansen, oncologisch neuroloog en er was ook al een CT-scan van lever, longen en buik afgesproken en de week daarna staat een gesprek gepland met dr. Jager, oncologisch internist.

Dat betekent de komende dagen dus weer regelmatig naar Rotterdam, maar het is voor een goed doel zullen we maar denken Knipogende emoticon.

Kanker overkomt je en hoe je ermee omgaat is een keuze, maar overleven is, in tegenstelling tot wat veel mensen beweren, geen gevecht, het is simpelweg een kwestie van geluk hebben.

Als het gevecht zou zijn, kon je er invloed op uitoefenen en zouden er niet zo veel mensen uiteindelijk aan doodgaan Bedroefde emoticon.

Marijke staat op tegen kanker