Het waren 2 fantastische dagen: Dag 1

IMG_2051We zijn dit weekend uitgenodigd bij onze oudste vrienden, Noortje en Hans, die we al ruim 40 jaar kennen, om bij hen in Loosdrecht te komen eten en omdat we ook blijven slapen, hebben we voor Charlie een kamer gereserveerd bij Pension Hoevekestijn.

We kunnen hem tot 10:00 uur komen brengen en zo rijden we om 8:50 uur richting Wouw en eenmaal ter plaatse, wordt mijnheer, zoals altijd, vriendelijk ontvangen, waarna hij naar zijn kamer begeleid wordt.

Nadat we geluncht hebben, vertrekken we rond de klok van 14:00 uur en het is 15:30 uur als we onder een stralende zon, de straat waar ze wonen, binnen rijden. Nadat Hans de koffer naar boven heeft gebracht, gaan we in de keuken zitten, waar Noortje nog volop bezig is met de voorbereidingen voor het eten.

IMG_2057IMG_2058

Even later verhuizen we naar de voorkant van de woonkamer, waar we bij de open haard een lekker kopje thee drinken. Noortje mag de “bloemen” die we –als blijvende herinnering aan een fantastische warme en liefdevolle vriendschap- hebben meegenomen, uitpakken.

IMG_2062        IMG_2065

IMG_2067

Het koken is in huize Apeldoorn vandaag een gezamenlijke aangelegenheid. Noortje heeft het vlees inmiddels in de oven staan, waar het 2,5 uur langzaam moet garen en Hans gaat verder met de aardappelen wassen en het voorgerecht bereiden.

IMG_2068IMG_2069

Terwijl Hans gezelschap  houd, kletsen Marijke en Noortje even gezellig bij en dan gaat Noortje aan de vleugel zitten en mogen we genieten van haar spel.

IMG_2070IMG_2073

Op  enig moment speelt Noortje een nummer en dat roept bij zowel Marijke, als bij mij, emoties op; prachtig!!

IMG_2072

Hans legt de laatste hand aan het voorgerecht en heeft ondertussen de tafel gedekt.

IMG_2080IMG_2079IMG_2078

IMG_2076

Het voorgerecht bestaat uit Coquilles St. Jacques, op een bedje van blad spinazie en voorzien van een sausje op basis van aardappel, chorizo, prei en ui. We drinken er een glas Siciliaanse Pinot Grigio bij.

IMG_2082IMG_2081

Dan volgt er een heerlijke romige courgettesoep met croutons van kikkererwten.

       IMG_2083         IMG_2085

Het hoofdgerecht bestaat uit slow cooking Côte de Boeuf, in de schil gekookte aardappelen met rozemarijn en spruitjes met spekjes en dat smaakt werkelijk verrukkelijk. We drinken er een Spaanse rode wijn bij.

IMG_2086

IMG_2087IMG_2090

Tot slot een overheerlijk toetje, waar Noortje haar best op heeft gedaan: Mandarijncrème.

IMG_2091IMG_2092

We genieten vervolgens van koffie en thee, terwijl we onderwijl gezellig met elkaar in gesprek zijn. Nadat de tafel is afgeruimd en de vaatwasser gevuld is, gaan we om 23:30 uur naar boven.