Na regen komt ook weer eens zonneschijn

Vandaag staat er om 11:30 uur een MRI-scan van het hoofd voor Marijke gepland en om 14:00 uur is er dan een consult bij de onco-neuroloog, waar ze gelijk de uitslag van de scan krijgt te horen.

We vertrekken even na 10:30 uur en zijn om 11:20 uur in de Daniël den Hoed kliniek, waar Marijke meteen naar de dagbehandeling gaat om de PAC te laten aanprikken voor de contrast vloeistof.

IMG_4189              IMG_4190

Nadat ze even heeft moeten wachten, wordt ze net voor 11:30 uur naar binnen geroepen, waar Paolo haar zal aanprikken en dat gaat zonder problemen.

IMG_4192IMG_4193

IMG_4194

Als we op de röntgenafdeling zijn, wordt Marijke gebeld; het is dr. Eskens, de oncoloog die over de trial gaat.

IMG_4195       IMG_4196

Hij heeft nog geen uitslag, maar wilde dat in elk geval even aan Marijke laten weten; vonden we allebei best wel netjes.

Omdat Marijke eigenlijk een half uur van te voren aanwezig had moeten zijn en ook nog eens gelijk naar de dagbehandeling is gegaan, zonder zich formeel aan te melden, zijn er inmiddels andere mensen, die onder de scan gaan; het is niet anders.

IMG_4197

Even later wordt ze toch door een verpleegkundige gehaald en zal de scan elders in het gebouw gedaan worden, maar dat was “voor de beurt gesproken”, want dat apparaat blijkt het, ook niet nadat “de stekker er even uit getrokken is”, niet te doen en zo moet ze alsnog retour naar de afdeling. Toch wordt ze vrij snel daarna gehaald en binnen 15 minuten is ze terug.

Blijkt dat apparaat ook kuren te vertonen, hetgeen de verpleegkundige de opmerking ontlokte: “het zal toch niet aan u liggen?”.

We gaan samen een broodje eten. Marijke gaat voor een bruin broodje oude kaas en een beker vers sinasappel/kiwi-sap en ik kies voor een broodje jonge kaas en een beker vers sinasappel/aardbeien-sap.

IMG_4198IMG_4200

Om 13:15 uur meldt Marijke zich bij Bali B, waar ze volgnummer 758 krijgt; de dokter zit in kamer B10.

Het duur uiteindelijk tot 14:30 uur voordat ze naar binnen mag en de onco-neuroloog valt gelijk met de deur in huis: “de scan laat zien dat het plekje in uw hoofd kleiner is geworden”. Na de vervelende berichten van de afgelopen week, is dit weer eens iets positiefs.

Er zal over ongeveer 3 maanden opnieuw een MRI-scan van het hoofd gemaakt worden.